گروه دوستان و خانواده در حقیقت کوچکترین بخش جوامع بشری است. عموما جوامع از اجتماع این گروهها شکل میگیرند. دراین بخش، تاثیر برهمکنشهای افراد غیرقابل انکار است. به زبان ساده تر، رفتار و افکار نزدیکان ما تعیین کننده استقرار ما در وضعیت کنونی و یا تغییر آن است.

ما بصورت ناخودآگاه شبیه تفکرات یا رفتارهای نزدیکانمان میشویم و هرچه زمان بیشتری با آنها سپری کنیم، تاثیر بیشتری از آنها خواهیم گرفت. درواقع ما بخشی از رفتار و اعمال و تفکرات افرادی هستیم که با آنها نزدیکترین ارتباط را داریم. افراد نزدیک ما از خانواده گرفته تا زوج و دوستان ما برروی افکار و درنهایت تصمیمات و اعمال ما تاثیر مستقیم دارند. دانستن این موضوع به ما کمک خواهد کرد تا زمان بیشتری را صرف ارتباط با نزدیکانی کنیم که تعالی روحی، اخلاقی و اجتماعی بیشتری دارند و ما را به سمت پیشرفت روحی و جسمی سوق میدهند.
تاثیر خانواده و دوستان بر فرد تاحدی است که برخی از روانشناسان معتقدند، دوستان بر دوست بیمار خود، تاثیر پلاسیبو دارند. اثر پلاسیبو، برتاثیر مثبت و درمانگر دارونماها، یا داروهای بدون تاثیر اشاره داره که باتوجه به تلقین ذهنی بیمار، موجل بهبود وی میشود. خانواده و دوستان نیز درمواردی به همین شدت برروی ذهن ما تاثیر دارند. این تاثیر در بسیاری از اوقات مثبت و محرک است و در برخی اوقات، مضر و خطرناک.

در دنیای بازاریابی، ارتباط با افراد و سازمانهای موفق موجب حرکت به سمت راهی که این سازمانها طی نموده اند خواهد شد. اما نباید فراموش کنیم که اندازه سازمانها و افرادی که تمایل داریم موفقیت آنها را کسب کنیم، با اندازه وضعیت سازمان ما تناسب داشته باشد. با قلاب ماهیگیری نمیتوان یک کشتی را بکسل کرد. بنابراین بندهای ارتباطی بین افراد، سازمانها و جوامع، میبایست کشش و گنجایش اتصال دوطرف را به هم داشته باشد.
در دنیای امروز، اقتصاد باز و آزاد طلب میکند تا همه کشورها و سازمانها سعی کنند با غولهای اقتصادی جهان ارتباط مناسب و دوستانه داشته باشند. نمیتوان توقع داشت سازمان یا کشوری، با سازمانها و کشورهای ضعیف و ناموفق ارتباط نزدیک و مستمر برقرار کند و توقع داشته باشد تا اقتصاد آن، شاهد رشد و شکوفایی باشد. مسلما اقتصاد یک کشور یا سازمان، اقتصاد کشورها یا سازمانهای دوست خود را تقلید نموده و شبیه آنها میشود.

اگر عقیده مخالف، شما را عصبانی میکند نشانه آن است که شما ناخودآگاه میدانید که دلیل مناسبی برای آنچه فکر میکنید ندارید! اگر کسی مدعی باشد که دو بعلاوه دو میشود پنج، یا این که ایسلند در خط استوا قرار دارد، شما به جای عصبانی شدن احساس دلسوزی میکنید، مگر آن که اطلاعات حساب و جغرافی شما آن قدر کم باشد که این حرفها در افکار شما تزلزل ایجاد کند ….
برتراند راسل
اغلب بحثهای بسیار تند، آنهایی هستند که طرفین درباره موضوع مورد بحث دلایل کافی ندارند. شکنجه در الهیات به کار می رود، نه در ریاضیات. زیرا ریاضیات با علم سر و کار دارد، اما در الهیات، تنها عقیده وجود دارد بنابراین هنگامی که پیمیبریم از تفاوت آرا عصبانی هستیم، باید مراقب باشیم. احتمالا با بررسی بیشتر درخواهیم یافت، که برای باورمان، دلایل تضمینکنندهای نداریم…!
حضرت پیامبر(ص)، خصلت متعالی تحمل نظر مخالف را بیش از سایر بزرگان عزیز و ممدوح دانسته و همواره با مخالفان خود گفتگو نموده و دلیل و برهان خود را بدون عصبانیت مطرح نموده و از آن دفاع میکردند. نحوه برخورد ایشان با مخالفین به گونهای بود که نه تنها موجب خشم بیشتر آنان نمیشد، بلکه در ایشان تزلزل ایجاد مینمود و موجب میشد که سخن پیامبر را به جان دل قبول کنند و به کیش وی بگروند.
ویکی پخش